Wat heb je nodig voor je eerste kampeervakantie?

Wist je dat er in Nederland zo’n 3,5 miljoen mensen zijn die geregeld gaan kamperen? Dit zorgt samen voor 5,2 miljoen vakanties op een camping. Maar waar kampeert iedereen? Ongeveer de helft van deze vakanties wordt gehouden in ons eigen Nederland. Heb jij ook zin om de vrijheid tegemoet te gaan en te genieten van de natuur en de buitenlucht? Maar weet je niet wat je nodig hebt voor je eerste kampeeravontuur? Onze experts hebben het voor je op een rijtje gezet in deze blog!

Begin bij een tent

Het belangrijkste van kamperen is natuurlijk je tent. Kies er een die groot genoeg is voor het aantal personen waarmee je gaat kamperen. Ga je voor het echte campinggevoel? Kies dan de ouderwetse tent met stokken. Wil je liever voor gemak gaan? Wij hebben verschillende opblaasbare tenten in ons assortiment die je gemakkelijk kunt opblazen. Zo staat jouw tent binnen enkele minuten en kan het genieten beginnen.  Op pad met het gezin? Dan is een familietent ideaal! Deze bieden vaak meer ruimte door de verschillende slaapgedeeltes, je kunt deze gebruiken om je spullen op te bergen of om meer slaap ruimte te creëren. 


Ben je van plan om te gaan backpacken of een trektocht te doen door de bergen? Dan heb je liever een tent die licht van gewicht is en die je makkelijk meeneemt. MSR heeft verschillende lichtgewicht tenten, die ook nog voldoende ruimte bieden voor je kampeeruitrusting. In onze 20.000 m2 winkel vind je alle soorten tenten en geven onze experts je graag advies. 


Geniet van een goede nachtrust

Naast een tent heb je natuurlijk ook iets nodig om heerlijk in te slapen. Je wilt lekker tot rust komen en daarvoor heb je een goede slaapzak nodig. Ga je kamperen in het voorjaar of in koude gebieden? Dan kan een mummyslaapzak een perfecte uitkomst zijn. Doordat je hoofd lekker bedekt wordt, krijg je het niet koud. Heb je liever een deken om je heen? Wij hebben verschillende dekenslaapzakken die je helemaal kunt openritsen. Je kunt hier zelfs een andere slaapzak aan ritsen, zo slaap je gezellig samen. Naast de soort, is het materiaal ook belangrijk. Als je gaat voor comfort is een katoenen variant lekker, deze zijn zacht en is ademend. Liever niet te zware spullen mee op pad? Een polyester variant is zeer licht van gewicht en droogt snel.  


Als je wilt genieten van comfort op je eerste kampeervakantie is een luchtbed de uitvinding. Hierdoor slaap je een stukje van de grond en je hebt ze zo opgepompt. Er zijn zelfs luchtbedden met een ingebouwde pomp, zo wordt jouw kampeerervaring nog een stukje luxer. Als je gaat voor een lichte bagage is de slaapmat een optie. Je slaapt net zo comfortabel als thuis en hebt je slaapmat zo gevuld. 


Handige kampeerbenodigdheden

Op de camping wil je natuurlijk ook lekker koken. Want wat is er nou gezelliger dan samen koken en het gezellig met elkaar op te eten voor de tent? Kies een kooktoestel uit die past bij jou wensen, je hebt ze in 2- en 4-pits. Kies er een leuke pannenset bij en het koken kan beginnen. Voor de ultieme campingervaring heb je natuurlijk een leuke serviesset nodig. Wij hebben verschillende kleuren die perfect passen bij jou kampeerartikelen. 


Na het koken moet de afwas ook worden gedaan, met een leuke afwasteil en een afwasborstel wordt het afwassen een gezellig familie-uitje. Om je boodschappen lekker koel te houden kun je een koelkast kopen of kies voor een koelbox waar je al je producten gemakkelijk in kwijt kunt. 


De perfecte outdoor kleding

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes! Op de camping wil je natuurlijk comfortabele kleding dragen, wij hebben outdoor kleding die lekker zit, maar er ook nog leuk uitziet. In het voorjaar kan het nog wel eens koud zijn, zorg met laagjes kleding ervoor dat je het niet koud hebt. Zorg voor een goede basis en draag een lekkere softshell van Icepeak of Kjelvik, deze houden je lekker warm. Ben je van plan om lange wandelingen te maken? Dan is een wandelbroek van Fjällräven met goede wandelschoenen van Hanwag de perfecte combinatie. Je vindt bij ons verschillende outdoor kleding van de leukste merken! 

“outdoor

Veel kampeerplezier!

Nu onze experts je de belangrijkste tips hebben gegeven kan het shoppen beginnen. En waar doe je dat anders dan bij Kampeerhal Roden? Bij ons kun je terecht voor al jouw kampeerbenodigdheden! Onze experts staan voor je klaar om je te voorzien van het beste advies. Wil je meer weten over de verschillende tenten? Lees dan onze blog: Verschillende soorten tenten en frames. Ben je toe aan nieuwe wandelschoenen? In onze blog de top 10 best verkochte wandelschoenen lees jij alles over deze schoenen. Wij wensen je veel kampeerplezier! 


Geschreven door: Kledingspecialist Marloes
Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.

Top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en de zomer

Ontdek de top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en in de zomer!