Kies je voor een voortent of een luifel?

Een keuze maken tussen een voortent of een luifel, kan heel lastig zijn. Ze zijn beide heel praktisch. Ze vergoten de leefruimte op de camping. Ze creëren schaduw en je bent beschermd tegen de regen. Een voortent of luifel is een handige toevoeging zijn aan je kampeervakantie. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben onze kampeerexperts de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Waarom kiezen voor een luifel?

Een luifel is en blijft erg populair op campings. Veel verschillende kampeerders kiezen voor een luifels. Losse luifels passen namelijk niet alleen op een caravan, maar ook op een camper of vouwwagen. De luifels zijn niet zonder reden populair. De luifels zijn namelijk:

Licht en makkelijk mee te nemen, kampeerders die rondreizen kiezen vaak voor een luifel. Een luifel is een stuk kleiner dan een voortent. Hierdoor is hij compacter en dus makkelijker mee te nemen. Een luifel neemt een stuk minder ruimte in beslag, je kan daarom nog meer andere spullen meenemen!

Een luifel is gemakkelijk op te bouwen. Met een paar stokken en een simpel doek is een luifel een makkelijke manier om extra schaduw en leefruimte te bieden. Als je vaak van camping wisselt of je hebt geen zin om veel dingen op te bouwen op je vakantie, is een luifel dus ideaal 

Omdat luifels meestal wel een stukje kleiner zijn dan voortenten. Zijn ze wel goedkoper. Heb je een minder groot budget? Kies dan voor een luifel

Wel is het belangrijk om je luifel goed vast te zetten. De materialen van een luifel zijn licht. Daarom kan de luifel met een flinke windstoot zo wegwaaien. Met haringen, scheerlijnen, spanbanden en andere accessoires zal dit niet zomaar gebeuren.

“luifel

Waarom kiezen voor een voortent?

Een voortent heeft ook voordelen. Voortenten zijn vooral populair bij mensen die wat langer kamperen en mensen die houden van een extra stukje comfort. Voortenten zijn ideaal voor deze mensen omdat: 

Voortenten vergoten je leefruimte heel erg. Je hebt bijna twee keer zo veel ruimte met een voortent. In je voortent heb je alle ruimte om je bagage neer te zetten en je echt goed te settelen op je campingplekje. Voortenten zijn daarom geschikt voor als je langer van plan bent op vakantie te zijn.

Voortenten zijn heel stevig. Doordat ze wat groot en zwaar zijn, waaien ze ook niet weg. De stevige doeken beschermen je goed tegen regenbuien en windstoten. Je kan de voortent gewoon laten staan tijdens het slechte weer. In je voortent heb je heel de dag schaduw en een overdekt plekje. Dit biedt toch dat extra stukje comfort aan je kampeervakantie.

Als je kiest voor een voortent is het handig hier een bijpassende ondergrond bij te kopen. Tegels van kunststof kunnen handig zijn als je lang op dezelfde camping staat. Zo maak je van je campingplekje steeds meer een thuis.

“voortent

Klaar om een keuze te maken?

Heb je nu een keuze kunnen maken tussen een voortent of een luifel? Bestel het dan online via onze webshop en dan zit jij komende vakantie heerlijk overdekt op de camping! Wil je de voortenten en luifels toch liever in het echt bekijken? Dat kan in onze winkel, onze collega’s staan voor je klaar om je te helpen! Wil je meer weten over wat je nodig hebt voor je kampeervakantie? Lees onze blog: wat heb je nodig voor je kampeervakantie? Wij zien je graag bij Kampeerhal Roden!

Geschreven door: Kampeerspecialist Linda
Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.

Top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en de zomer

Ontdek de top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en in de zomer!