Handige tips voor het kiezen van een campingstoel

Ken je het gevoel? Na een lange dag rijden naar je vakantiebestemming ben je gearriveerd en kan je eindelijk zitten in de zon? Dan is het wel belangrijk dat je de juiste campingstoel hebt. Kies je voor een compacte klapstoel of een luxe relaxstoel? Onze kampeerexperts hebben een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij kan genieten van een heerlijke en comfortabele dag tijdens het kamperen.

Verschillende typen campingstoelen

Voor elke kampeerder is er wel een campingstoel, zo hebben we bij Kampeerhal Roden meerdere soorten stoelen. Dit kan een beetje veel zijn. Daarom hebben onze experts de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet. Een campingstoel is een stoel voor gebruik binnenshuis of in de voortent van de camping. Ze zijn over het algemeen niet heel zwaar en makkelijk mee te nemen. De meeste campingstoelen hebben ook een verstelbare rugleuning, hiermee kan je de rugleuning naar achter doen en bijna platliggen. 

Ook bestaan er verschillende relaxstoelen. Deze stoelen kunnen helemaal platliggen, dan kan je zelfs met je benen omhoog! Hoe lekker is dat? De stof van deze stoelen is extra zacht en de stoel heeft een nekkussen. Deze is wel minder makkelijk mee te nemen op vakantie. 

De compactste stoelen zijn de vouwstoelen. Deze zijn van stof en lichtgewicht kunststof. Hierdoor zijn de stoelen helemaal niet zwaar. Ga je vissen, een dagje weg of wil je een makkelijke stoel mee op vakantie. Dan zijn deze stoelen ideaal voor jou. 

Dan hebben we ook nog strandstoelen. Deze stoelen zijn weer net anders dan de andere stoelen. Deze stoelen hebben een speciale stof waar geen zand blijft vastzitten. Zo zijn ze perfect op het strand. 

Je kan ook nog kiezen voor de lichtgewicht stoelen. Deze zijn ideaal voor mensen die een hike doen of trekkingen maken. De stoelen zijn licht en dus makkelijk mee te nemen. Bij Kampeerhal Roden hebben veer schillende varianten van het merk Helinox. Dit is een zeer geliefd merk onder reizigers omdat ze compact en makkelijk mee te nemen zijn.


“campingstoelen

Zitcomfort van je stoel

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk lekker uitrusten en bijkomen. Dit kan alleen als je een stoel hebt die lekker zit. Je brengt veel tijd door in je campingstoel tijdens je vakantie. Dus is het belangrijk om te kijken naar het zitcomfort. Het handigst is om de stoelen uit te proberen in onze winkel. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal tips. Wil je een hele zachte stoel? Kies dan voor een dikke en stoffen bekleding. Maakt de zachtheid niet zoveel uit? Dan kan je ook gaan voor een kunststoffen stoel. Je kan altijd nog een kussen in de stoel leggen! Probeer bij een campingstoel zoveel mogelijk een zithouding aan te nemen van 90°. Probeer je voeten bij de grond te houden en rechtop in de stoel te kunnen zitten. Zo kan je lang comfortabel zitten in de stoel

Andere eigenschappen van je stoel

Voor sommigen is het belangrijk om te kijken naar de maat en compactheid. Als je minder opbergruimte hebt, is het slim om een vouwbaar en lichtgewicht stoel te kiezen. Ook kan je kijken naar de plek waar je naartoe gaat, is er een kans dat het veel gaat regenen? Dan is het handig om te kiezen voor een waterbestendige stoel. Of is er juist veel zand? Kies dan voor een strandstoel. Verder kan je nog kijken naar andere eigenschappen zoals een bekerhouder.


“campingstoelen

Ben je klaar om te kamperen?

Heb je nu een leuke keuze kunnen maken voor welke campingstoel je gaat? Bestel het dan online via onze webshop en dan zit jij komende vakantie in de beste campingstoel! Wil je deze stoelen toch liever in het echt proberen? Dat kan in onze winkel, onze collega’s staan voor je klaar om je te helpen! Wil je meer weten over wat je nodig hebt voor je kampeervakantie? Lees onze blog: wat heb je nodig voor je eerste kampeervakantie? Wij zien je graag bij Kampeerhal Roden!

Geschreven door: Kampeerspecialist Linda
Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.

Top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en de zomer

Ontdek de top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en in de zomer!