5 tips voor een betere visvangst

Heb jij jezelf weleens afgevraagd waarom je niet thuiskomt met de vangst waar je op hoopte? Of je nu een ervaren visser bent of je net begint, het is altijd leuk om je visvangst te verbeteren. Er zijn tal van manieren om je vangst te optimaliseren en het vissen net een stukje leuker te maken. In deze blog geven onze experts je 5 tips voor een betere visvangst.

1. Houd rekening met de waterkwaliteit

De kwaliteit die het water heeft is van enorme invloed op het gedrag van vissen. Er spelen verschillende factoren een rol bij de activiteit van vissen zoals: de watertemperatuur en het zuurstofniveau. Voor het vissen is het dus belangrijk om de juiste vislocatie te vinden. 

De watertemperatuur is erg belangrijk. In maanden zoals april schijnt de zon alweer een stuk meer, maar toch is het ‘s nachts vaak nog redelijk koud. In vooral diepere wateren waar het extra koud is, zijn vissen vaak niet zo actief. Het is op zo’n moment beter om te kiezen voor ondieper water, waar vissen een stuk actiever zijn en op zoek gaan naar voedsel, waardoor de kans dat je beet krijgt groter wordt. Ondieper water draagt ook bij aan een hoger zuurstofgehalte, doordat er meer waterplanten en algen zijn.

2. Gebruik de geschikte visuitrusting

Om ervoor te zorgen dat jij zoveel mogelijk vissen zal vangen, is het belangrijk om erover na te denken welke specifieke vissoort je wil binnen hengelen. Kies voor hengels, lijnen en haken die geschikt zijn voor de grootte en kracht van de beoogde vis. Om erachter te komen welke visspullen geschikt zijn voor welke vis, kun je de categorieën op onze website bekijken. Daarnaast kun je langskomen in de winkel voor advies.

“visuitrusting

3. Laat je niet te snel spotten

Wist je dat vissen zo’n goed zicht hebben dat ze zelfs jou als visser kunnen zien staan? Vissen zijn in staat om bewegingen en objecten in het water waar te nemen en ook jou als visser met je uitrusting bij de waterkant. Vooral tijdens de zonnige dagen, als de watertemperatuur stijgt, algen nemen toe en waterplanten beginnen te groeien val je als visser snel op. Op dit soort momenten is het water vaak extreem helder. Aan de ene kant is het voor jou als visser handig, omdat je de vissen kunt zien, maar het kan ook in je nadeel werken. Een vis kan bijvoorbeeld jouw schaduw zien en hierdoor worden afgeschrokken. Ook helpt het ook om geen felle kleding aan te doen.

4. Gebruik natuurlijk aas

Wanneer het mogelijk is kan je gebruik maken van natuurlijk aas. Hierbij kun je het beste natuurlijk aas gebruiken dat overeenkomt met de voeding van de vissoorten in het gebied. Levend aas zoals wormen, maden of kleine visjes kunnen vaak effectiever zijn dan kunstaas.

“hengels

5. Pas je techniek aan

Experimenteer met verschillende vismethoden en technieken, zoals werpen, trollen, dobberen of bodemvissen. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende vismethoden en technieken om te ontdekken wat het beste werkt in verschillende situaties en omstandigheden. Het aanpassen van je techniek aan de omstandigheden kan leiden tot meer succesvolle vangsten.

Veel succes met je visavonturen!

Met deze tips kun jij hopelijk jouw visvangst verbeteren. Heb je toch nog een aantal vragen of wil je advies? Kom dan gezellig bij ons langs in de winkel! We hebben een speciale hengelsportafdeling waar onze experts je graag verder helpen. We wensen jou veel plezier en succes op je volgende vistripje!

Geschreven door: Outdoor-expert Daan
Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.

Top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en de zomer

Ontdek de top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en in de zomer!