Alles voor vakantie, vrije tijd en tuin
20.000 M2 winkelplezier
Dé specialist van Noord-Nederland

Waarom kamperen met een tent zo leuk is

Door de regen met je wc-rol naar het toiletgebouw lopen, een prakje bereiden op een 1-pits gasstel laag bij de grond, je luchtbed oppompen, niet kunnen slapen door de snurkgeluiden van de buurman en vol met muggenbulten zitten. Het leven van een kampeerder gaat niet alleen over rozen. Toch trekken heel veel mensen er elk jaar weer op uit met de tent. Wat bezielt deze mensen? In ons nieuwste blog leggen wij het aan je uit.

(Meestal) geen wifi
Als je met de tent kampeert zijn lang niet alle campings voorzien van wifi. (Voor de kinderen onder ons: dat betekent geen televisie en geen online games). Dat lijkt misschien saai, maar niets is minder waar. Je hebt veel minder afleiding dan in het dagelijks leven en houdt dus meer tijd over voor andere dingen. Bordspelletjes spelen met de familie, hutten bouwen met de kinderen of eens een goed gesprek voeren met je geliefde…

Kamperen is een sociale bezigheid
Ja, kamperen is een zeer sociale bezigheid. Het begint al met het opzetten van de tent -de ultieme relatietest-. Je hebt allerlei taken samen te volbrengen. Tijdens deze taken praat je met elkaar en luister je goed naar de ander. Andere voorbeelden van samenwerken zijn samen afwassen, eten maken en een vuurtje stoken. In de meeste gevallen bouw je zelfs een betere band met elkaar op. Een tip voor een romantisch avondje als de kinderen al lang in dromenland zijn? Voor de tent naar de sterren kijken met een goed glas rood.

Je bent buiten in de vrije natuur
Als je in de stad woont is het heerlijk om je vakantie midden in de natuur door te brengen. Je ruilt de drukte in voor rust en ruimte! Je kunt ineens heel andere dingen doen. De meeste tentkampeerders zijn de hele dag buiten. Ze gaan graag wandelen, fietsen, vissen, zwemmen, vogels spotten of over het strand wandelen. Heb je kinderen? Dan kunnen zij natuurlijk lekker hun gang gaan in de natuur. Laat ze bijvoorbeeld een hut bouwen of insecten bestuderen. Je hebt er geen kind meer aan!  Nog een leuke bijkomstigheid: buiten maak je vitamine D aan en dit is goed voor je gezondheid.

Goede nachtrust
Slapen in een tent is goed voor je nachtrust. Tijdens kamperen word je veel minder blootgesteld aan kunstlicht van bijvoorbeeld een lamp of de computer. Van kunstlicht word je moe. Doordat je tijdens kamperen de hele dag buiten in de weer bent, ben je veel energieker. Je slaapt beter in en voelt je alerter in de ochtend.

Oh en 15 juni mag het sanitair op de campings ook weer open, dus zo primitief is het allemaal niet...Hebben we je overtuigd? Neem dan eens een kijkje bij ons aanbod tenten. Of misschien heb je zelf nog aanvullingen, waarom mensen met de tent weg moeten. Laat dit dan weten in een reactie hieronder. 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen.
Ik wil graag per e-mail op de hoogte blijven van de nieuwste trends, aanbiedingen en kortingsacties van Kampeerhal Roden
  • Alles voor vakantie, vrije tijd en tuin
  • 20.000 M2 winkelplezier
  • Gratis verzending vanaf 50 euro*
  • Dé specialist van Noord-Nederland