Welke campingkast past bij mijn kampeervakantie?

Een goed georganiseerde kampeerervaring begint met de juiste uitrusting. Of je nu een weekendje weggaat of een lange vakantie plant, een campingkast is een essentieel onderdeel van je kampeeruitrusting. Maar aangezien er zoveel merken en opties zijn, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke campingkast het best bij jou en je reis past. Maar hoe vind je de campingkast die bij jou kampeervakantie past? In deze blog nemen onze experts je mee in de verschillende campingkasten en bekijken we welke campingkast het meest geschikt is voor jouw kampeervakantie!

Welke campingkast past bij mijn ruimte?

Voordat je een campingkast kiest, is het belangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je hebt in je tent of op je kampeerplek. Daarom is het van groot belang om vooraf te plannen waar je de campingkast wilt plaatsen. Het zou namelijk teleurstellend zijn als de campingkast niet past, of je misschien juist een grotere had kunnen kopen. Meet daarom de beschikbare ruimte op en kies een campingkast die past binnen deze afmetingen.


Hoeveel opbergruimte heb ik nodig?

Bij het kiezen van de juiste campingkast is het belangrijk om te bepalen hoeveel opbergruimte je nodig hebt en welke spullen je erin wilt opbergen. Neem even de tijd om na te denken over welke kampeerspullen je mee wilt nemen en hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Dit kan variëren van kookgerei en servies tot eten of kleding tot toiletartikelen en andere persoonlijke spullen. Een tip is daarom: maak een lijstje van alle spullen die je graag zou willen opbergen in de campingkast en bepaal vervolgens hoeveel opbergruimte je nodig hebt om alles veilig en georganiseerd op te bergen. Op deze manier kun je een campingkast kiezen die voldoende ruimte biedt voor al je kampeeruitrusting, zonder dat je te veel of te weinig ruimte hebt.


Handige tips voor het kiezen van de juiste campingkast

Tip 1: Let op het materiaal van het blad. 

Het materiaal van het blad van de campingkast is belangrijk om in de gaten te houden. Het bovenblad kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Hierbij komt aluminium, MDF en bamboe het meest voor. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, dus het is belangrijk om hier op te letten. 

Aluminium is handig omdat dit licht van gewicht is en daarnaast ook duurzaam. Het is bestand tegen vocht en roest, waardoor het perfect is voor buitengebruik. Daarnaast is het makkelijk schoon te maken. 

MDF is betaalbaar, maar het materiaal is niet geschikt om te gebruiken in vochtige omgevingen. Dan kan het materiaal namelijk krom trekken. Wel is dit materiaal licht van gewicht. 

Bamboe is een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal dat steeds populairder is op campingkasten. Als je een blad hebt dat gemaakt is van bamboe, kan deze tegen vocht en is de kast geschikt om te gebruiken buitenshuis. Ook is een blad van bamboe makkelijk om schoon te maken, maar het materiaal vereist wel onderhoud. 

Tip 2: Kies voor een campingkast die eenvoudig is om op te zetten.

Als je kiest voor een campingkast die eenvoudig is om op te zetten, kun je tijd besparen en sneller genieten van je kampeeravontuur. Een campingkast met een eenvoudig opzetsysteem vereist geen ingewikkelde montage-instructies of gereedschap, waardoor je stressvrij kunt genieten van het opzetten van je kampeeruitrusting

Tip 3: Denk aan het gewicht bij het kiezen van je campingkast.

Denk goed na over hoeveel kilo's je wilt sjouwen tijdens je kampeeravonturen. Kies voor een campingkast die licht genoeg is om gemakkelijk te verplaatsen, maar toch stevig genoeg om al je kampeerspullen veilig op te bergen. Zo voorkom je dat je achteraf meer met de kast bezig bent dan met genieten van de natuur!


Ben je opzoek naar een stijlvolle campingkast?

Als je opzoek bent naar een campingkast die niet alleen functioneel is, maar ook stijl toevoegt aan je kampeerervaring, dan zijn de campingkasten van Bo-Camp de perfecte keuze. De kasten zijn gemaakt van kwalitatieve materialen. Dit merk heeft opvouwbare modellen die makkelijk zijn om mee te nemen, maar ook robuuste ontwerpen die net wat meer opbergruimte in beslag nemen. Sommige van de campingkasten zijn zelfs zo veelzijdig dat ze niet alleen geschikt zijn voor gebruik op de camping, maar ook perfect passen in andere omgevingen zoals de woonkamer, de tuin of het balkon. Zo kan het ook een aanvulling zijn op het interieur van je huis of buitenruimte.


Wil je een campingkast die je kan gebruiken voor het koken?

Wist jij dat wij ook campingkasten van Crespo in ons assortiment hebben? De campingkasten zijn stevig, makkelijk om op te zetten en daarnaast ook compact om mee te nemen. Vind je het fijn om de ruimte te hebben met koken? Dan kan je kijken naar een campingkeuken. Campingkeukens zijn water- en hittebestendig en daarom ideaal om op te koken en al je kookspullen in op te bergen. Of je nu opzoek bent naar een handige opbergoplossing of een multifunctionele campingkeuken, met de campingkasten van Crespo ben je klaar voor culinaire avonturen op vakantie.


Voor welke campingkast ga jij?

Of je nu kiest voor een stijlvolle of compacte campingkast, het belangrijkste is dat je kiest voor een kast die past bij jouw kampeerstijl en behoeften. Met merken als Bo-Camp en Crespo ben je verzekerd van kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit. Zo kan jij optimaal en georganiseerd genieten van jouw kampeervakantie. Maar er zijn natuurlijk ook nog veel meer andere opties. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen en kies de campingkast die het beste aansluit bij jouw wensen. Heb jij al een keuze kunnen maken? Bestel je campingkast dan gemakkelijk bij ons in de webshop. Wil je toch liever de campingkasten in het echt komen bekijken? Kom dan gezellig bij ons langs in de winkel. Stel je vragen aan onze experts en zij helpen je graag verder!


Geschreven door: Kampeerspecialist Thijs
OVER THIJS

Als echte outdoor liefhebber sta ik voor je klaar met al je vragen over je kampeeruitrusting. Naast het geven van advies deel ik ook graag mijn ervaringen en tips om het beste uit je kampeertrip te halen!

Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

Koken met een skottelbraai, wat moet je weten?

Benieuwd naar alles wat je moet weten over koken met een skottelbraai? Onze experts nemen je mee in deze blog!

Wat moet je weten over een vaste hengel als beginnende visser

Wil jij alles weten over vaste hengels? In deze blog kom jij erachter!