Welk zwembadmerk moet ik kiezen? Intex of Bestway?

Ben jij opzoek naar een zwembad om in je tuin te zetten? Dan is de kans groot dat je Intex en Bestway al voorbij hebt zien komen. Bij Kampeerhal Roden zijn beide merken te koop. Het zijn twee populaire merken met veel verschillende modellen zwembaden. Maar welk zwembad is nou het meest geschikt voor jou? Het kan moeilijk zijn om een goede keuze te maken. Om jou te helpen bij het maken van jouw keuze, geven onze experts hun tips in deze blog.

Gebruiksvriendelijkheid

Op het moment dat het lekker weer is en je een nieuw zwembad hebt gekocht, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een plons nemen in het water. Daarom is het van belang dat een zwembad gebruiksvriendelijk is. 

De zwembaden van beide merken zijn gemakkelijk om op te zetten. Als we kijken naar de opzetzwembaden van Intex en Bestway zit hier een klein verschil tussen. Dit verschil zit in de buizen van het frame. De buizen van het frame van Intex zijn rond. Hierdoor zijn de zwembaden gemakkelijk in elkaar te zetten. Bestway maakt gebruik van ovale buizen. Deze zijn ook gebruiksvriendelijk, maar het kan soms net iets meer tijd kosten om deze in elkaar te zetten.

Prijs-kwaliteitverhouding

In de zomer wil je waarschijnlijk een lekker zwembad voor de verkoeling. Een zwembad moet goed zijn, maar je wil natuurlijk niet onnodig veel geld uitgeven. 

De prijzen van Intex en Bestway liggen aardig bij elkaar in de buurt. De zwembaden van Intex zijn over het algemeen vaak net iets duurder. Met de meeste modellen kom je dan met Bestway goedkoper uit. 
Beide merken zijn kwalitatief erg goed. Over het algemeen komt naar voren dat de zwembaden van Intex een betere kwaliteit hebben dan de zwembaden van Bestway. De zwembaden gaan net wat langer mee. Dit heeft onder andere te maken met de constructie, zoals de frames die bij Intex beter zijn.

Hebben beide merken accessoires voor mijn zwembad?

Van beide merken zijn er genoeg accessoires ontworpen. Denk aan bijvoorbeeld een afdekzeil, een filterpomp of chloortabletten. Zwembad onderhoud is erg belangrijk, door de bijbehorende producten is dit mogelijk. 

Wij verkopen bij Kampeerhal Roden voornamelijk veel accessoires van Bestway. Zo zijn er zwembadhoezenzwembadaccessoires zoals een zwembadlamp, maar ook bijvoorbeeld thermometers en chloordispensers. 
Ook op het gebied van schoonmaakproducten is Bestway goed voorzien. Hierdoor ben je met Bestway dus niet alleen verzekerd van een goed zwembad, maar ook dat je zwembad kan worden ondersteund door de juiste accessoires. Het zwembad zal hierdoor ook weer langer meegaan.

Kies jij voor Intex of Bestway?

Al met al zijn Intex en Bestway niet voor niets erg populair onder de buitenliefhebbers. Beide merken zijn over het algemeen een uitstekende keuze. De verschillen tussen de twee merken zijn zo dusdanig klein dat de keuze vooral afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur. 

Of je nu besluit om een Intex-zwembad of een Bestway-zwembad aan te schaffen, je kunt verzekerd zijn van zomerse middagen met veel waterpret.

Heb je toch nog een aantal vragen?

Kampeerhal Roden heeft verschillende soorten, modellen en groottes van zwembaden in het assortiment. Voor verschillende prijscategorieën is er wat te vinden. Kom je er toch nog niet helemaal uit en heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel. Onze experts helpen je graag!

Geschreven door: Tuinexpert Niels
Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.

Top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en de zomer

Ontdek de top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en in de zomer!