Welk grondzeil voor onder mijn tent?

Bijna iedereen die kampeert neemt een grondzeil mee, aan je tent zit bijna altijd wel een grondzeil. Of je nou een grote of kleine tent hebt. Om je tent te beschermen van optrekkende kou, modder, beestjes en scherpe voorwerpen kun je kiezen voor een extra grondzeil. Hierdoor slijt je tent een stuk minder snel en kan je nog langer van je tent genieten. Als je aankomt op je kampeerplek is het slim om meteen de grootste voorwerpen van de grond af te halen. Dan sta je niet opeens op een grote tak als je je tent hebt opgezet.

Verschillende soorten grondzeilen

Er zijn verschillende soorten grondzeilen. Er bestaan zelfs opblaasbare grondzeilen. Maar welke is nou het beste voor jouw tent? Er een paar vragen die je jezelf kan stellen om dit te bepalen. Hoe groot is mijn tent? Wat voor materiaal past het beste bij mijn tent? Om het simpel te houden zijn er 3 belangrijke soorten grondzeilen. Wegwerpplastic, eco gronddoek en opblaasbaar grondzeil. Onze experts hebben deze drie even op een rijtje gezet.

Wegwerpplastic

Wegwerpplastic grondzeilen zijn makkelijk te gebruiken. Veel kampeerders die kort kamperen of rondtrekken gebruiken een wegwerpplastic-grondzeil. De grondzeilen zijn goedkoop en je kan hem meteen weggooien na gebruik. Het nadeel in deze zeilen is dat ze snel scheuren. Het plastic is best wel fragiel. Hierdoor kan je ze vaak niet heel lang gebruiken. Op sommige campings is het niet toegestaan om een wegwerpgrondzeil van plastic te gebruiken. Het gras kan namelijk niet ademen en dus ontstaan er dorre plekken. Daarom hebben we bij Kampeerhal Roden alleen maar wergwerpplatic-grondzeilen die wel ademen, en we hebben genoeg andere eco opties!

Eco gronddoek

Een gronddoek die vrijwel alle campings accepteren is het eco-grondzeil. Deze grondzeilen zijn milieuvriendelijk. Ze laten de grond ademen, hierdoor ontstaat er geen schimmel en komen er geen muffe luchtjes. Je kan de zeilen hergebruiken, je moet wel het grondzeil goed schoonmaken voordat je weer naar huis gaat. Maar gelukkig hoef je dat dan thuis ook niet meer te doen. De Happy Rhino Grondzeil Eco gronddoeken zijn een betaalbare optie van hoge kwaliteit.

Opblaasbaar grondzeil

Met een opblaasbaar grondzeil zorg je ervoor dat er geen water je tent in loopt. Door de opstaande randen bescherm jij je tent heel goed. Het zeil is gemaakt van PVC. Daarom is hij niet ademend, maar wel heel stevig. Als je toch een gaatje in komt te zitten, kan je deze net als een luchtbed makkelijk repareren. Happy Rhino opblaasbare grondzeilen zijn erg handig. Deze zijn makkelijk op te pompen. Door de vele verschillende maten is er voor elke tent wel een passend grondzeil.

“Grondzeilen

Hoe groot moet mijn grondzeil zijn?

Voor elke tent is er wel een grondzeil. Het is handig om een groter grondzeil te kopen dan de grootte van je tent. Dan kan je het grondzeil omslaan om een klein dammetje te maken rondom je tent. Als je hem wel laat uitsteken onder je tent, is er een kans dat er water onder je tent komt. Zo kan je last krijgen van wateroverlast. Als je echt zeker wilt zijn dat het geen waterballet wordt, prik een paar gaatjes in je grondzeil. Dan kan het water makkelijk weglopen.

Ben je klaar om te kamperen?

Nu onze experts je de belangrijkste tips hebben gegeven, kan het shoppen beginnen. En waar doe je dat anders dan bij Kampeerhal Roden? Bij ons kun je terecht voor al jouw kampeerbenodigdheden! Onze experts staan voor je klaar om je te voorzien van het beste advies. Weet je nu welk grondzeil jij moet hebben? Bekijk ons assortiment aan grondzeilen. Wil je nog meer weten over kamperen met een tent? Lees onze blog: Waarom kamperen met een tent zo leuk is. Wij wensen je veel kampeerplezier.

Geschreven door: Reisexpert Anouk
Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.

Top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en de zomer

Ontdek de top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en in de zomer!