Wat je eerste visavontuur nodig heeft!

Wist je dat er in Nederland ongeveer 704.776 sportvissers in Nederland zijn met een vispas? De sportvisserij is een populaire sport geworden! Met sportvissen ga je individueel of gezellig in een groep vissen zonder commerciële doeleinden. Wil jij je ook als een vis in het water voelen maar weet je niet wat je nodig hebt? In deze blog nemen onze hengelsport-experts Johan, Jeroen en Kees je mee in de wereld van het vissen! Want wist je dat wij bij Kampeerhal Roden een aparte hengelsportafdeling hebben? Hier vind jij alles voor het vissen!

De eerste stap: De juiste visspullen!

Voordat jij je onderdompelt in de wereld van de hengelsport is het wel belangrijk om de juiste spullen te hebben. Onze expert Jeroen heeft hieronder alle benodigdheden voor jou op een rij gezet. Zo kun jij snel beginnen aan je nieuwe hobby!


Hengel & Molen

De basis van elke visuitrusting is een goede hengel. Voor beginners is een vaste stok een uitstekende keuze, zo leer je snel je basistechniek. Kies je hengel die geschikt is voor de vissoorten in het gebied waar je gaat vissen. Zo sla jij ze allemaal aan de haak! 

“hengels
Vislijn

Een sterke en duurzame vislijn is heel belangrijk. De keuze van de lijn hangt af van het type vis en de omgeving. Nylon is populair bij beginners vanwege de veelzijdigheid, terwijl gevlochten lijnen meer kracht bieden. Expert Johan raadt je aan om eens te kijken naar ons ruime aanbod aan vislijnen!


Aas & Kunstaas

Afhankelijk van het type vis dat je wilt vangen, heb je aas nodig. Voor zoetwatervissen zoals voorn en brasem zijn maden en wormen vaak effectief, terwijl kunstaas zoals spinners en pluggen geschikt zijn voor roofvissen.


Tas

Een vis tas is handig om je haken, lood, kunstaas en andere accessoires georganiseerd te houden. Zorg ook voor een goede onthaaktang en een onthaakmat voor als je gaat vissen op roofvissen.  


Viskleding 

Comfortabele kleding is van belang tijdens het vissen. Denk aan waterdichte kleding als je van plan bent om in de regen te vissen. Een hoed en zonnebrandcrème zijn ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon.


Hengelsteun of Zitkist

Als je langere tijd op één plek wilt blijven, kan een stoel of zitkist handig zijn. Dit verhoogt het comfort en maakt het gemakkelijker om geduldig te wachten op de grote vangst.


Visvergunning

Controleer of je een visvergunning nodig hebt voor de locatie waar je gaat vissen. In veel gebieden is het verplicht om er één te hebben. 


Kennis van de locatie

Leer meer over de locatie waar je gaat vissen. Ken de visseizoenen, lokale vissoorten en eventuele regels met betrekking tot vangstlimieten en vismethoden. Neem eens een kijkje op de website van Sportvisserij Nederland


Nachtvissen

Wil jij gaan nachtvissen, ga dan voor een goede tent en een stretcher. Het gebruik van beetmelders is dan erg handig, zo mis je geen aanbeten. Zorg ook hier dat je de juiste visvergunning hebt.


Verschillende vissen

De tips hierboven zijn de eerste stap voor jouw nieuwe hobby. Maar volgens expert Kees is het ook belangrijk dat je weet op welke vis je gaat vissen, hiervoor koop je de juiste visspullen. Bij Kampeerhal Roden hebben wij een groot assortiment wat geschikt is voor karpervissen, roofvissen, witvissen en zeevissen. 


Karpervissen

Karpervissen is de populairste tak van de hengelsport. De karper wordt wereldwijd heel veel gevangen. De karper staat natuurlijk bekend om de grootte, kracht en hoe slim ze kunnen zijn. Deze vis zorgt dus zeker voor wat uitdaging tijdens het vissen! Koop dus een stevige karperhengel.  


Roofvissen

Een snelle en krachtige vis die jou soms te snel af kan zijn is de roofvis. Deze soort voedt zichzelf met andere vissen of dieren om te overleven. Zorg ervoor dat je deze sterke jongen uit het water hengelt met een ruime schepnet 


Witvissen

Een toegankelijke tak van de hengelsport is de witvis. In elk lokaal water kan je hier mee aan de slag. Het witvissen is zowel voor de beginnende als de gevorderde visser.


Zeevissen 

Ben jij een echte aanpakker en wil je graag uitdaging hebben tijdens je nieuwe hobby? Ga dan de zee op en ontdek de wondere wereld van het zeevissen. Ook hier hebben wij bij Kampeerhal Roden verschillende accessoires voor. 


Onze vis-experts

Op onze hengelsportafdeling vind jij alles voor je visavonturen. Onze experts Johan, Jeroen en Kees zijn echte visfanaten en hebben alle kennis om jouw te helpen! Zelf zitten ze ook regelmatig aan de kant om een visje te vangen. Tik ze in de winkel gerust even aan voor je vragen! 
“dobbers

Veel vis plezier gewenst!

Met de juiste hengelsport spullen die je bij Kampeerhal Roden kan vinden wordt jouw avontuur vis-tastisch! Geniet tijdens het vissen ook van de omgeving, zo kom je helemaal tot rust. Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen of ben je benieuwd naar ons assortiment? Bezoek dan onze hengelsport afdeling en vraag onze experts! Wij zien je graag bij Kampeerhal Roden! 


Geschreven door: Outdoor-expert Daan
Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.

Top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en de zomer

Ontdek de top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en in de zomer!