Wat is een tarp?

Als je in de zomer aan het kamperen bent is het heerlijk als het zonnetje schijnt. We mogen hier dan ook eigenlijk niet over klagen, maar soms is het ook wel fijn om een plekje te hebben met schaduw. Voor je kampeeravonturen kan een tarp de perfecte oplossing zijn om meer schaduw te creëren. Door het gebruik van zo’n doek kun je extra leefruimte toevoegen of jezelf beschermen tegen neerslag, wind of fel zonlicht. Een tarp is super flexibel en kun je op veel plekken plaatsen. Zo kan je het koppelen aan een boom, je caravan of je tent en kun je een plek creëren om lekker te kunnen zitten. Voor ervaren kampeerders is een tarp niet iets wat ze voor het eerst horen. Veel mensen zijn nog steeds nieuwsgierig naar een wat het precies inhoudt. In deze blog leggen onze experts je uit wat het precies is en waar je het voor kan gebruiken.  

Waar komt het woord tarp vandaan?

Wist je dat? Het woord tarp afkomstig is van het woord tarpaulin dat in de 19e eeuw gebruikt werd. Dit woord gebruikte ze voor kleden die bedekt waren met teer. Tegenwoordig gebruiken we het woord nog steeds en is een tarp superhandig voor tijdens het kamperen.

Waarom is een tarp zo handig?

Een tarp is vaak licht van gewicht en neemt weinig ruimte in, waardoor deze ideaal zijn om mee te nemen op reis. Ook zorgt het ervoor dat je binnen een korte tijd veel schaduw kan creëren en redelijk wat wind en zonlicht kan weghouden. Daarnaast is het ideaal dat je ze op zoveel plekken kan neerzetten.

Wat zijn voordelen van een polyester tarp?

De meeste tarpen zijn gemaakt van polyester. Dit heeft een aantal voordelen. Het verpakkingsvolume van zo’n zeil van polyester is klein en deze zijn licht van gewicht. Hierdoor is het ideaal om mee te nemen als je op reis bent. Een polyester tarp droogt over het algemeen snel, waardoor je het weer snel kan verpakken en verplaatsen.

“verschillende supboarden

Is elke tarp waterdicht?

Een tarp kan worden gemaakt van verschillende materialen. De meest gebruikte materialen zijn nylon, polyester, katoen of een mix van katoen en polyester. Een tarp is superhandig om schaduw te creëren en zonlicht tegen te houden. 

Ook kan het bijdragen aan het tegenhouden van de regen. Afhankelijk van de kwaliteit en het materiaal kan de tarp waterdicht zijn. Maar let op! Niet elk doek is dus automatisch ook waterdicht. Zo zijn polyester en katoen van zichzelf niet waterdicht. Om ervoor te zorgen dat deze wel waterdicht kunnen zijn, kan er een coating aan worden toegevoegd. Vaak wordt bij de productspecificaties vermeld of ze waterdicht zijn.

Ben jij nog opzoek naar een tarp?

Kampeerhal Roden biedt verschillende maten en vormen aan. Heb jij na het lezen van deze blog toch nog een aantal vragen. Neem dan gerust contact met ons op of kom gezellig langs in onze winkel. Onze experts helpen je graag met de keuze van de juiste tarp voor jou!

Geschreven door: Outdoor-expert Daan
Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.

Top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en de zomer

Ontdek de top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en in de zomer!