SUP board kopen, waar op letten?

Suppen is de laatste jaren erg populair geworden. Je kunt op een rustgevende, maar ook een sportieve manier verschillende wateren verkennen. Wist je dat suppen ook bijdraagt aan je mentale gezondheid? Er is wetenschappelijk bewezen dat tijd doorbrengen op het water en het in de natuur zijn, leidt tot ontspanning. De buitenlucht voorziet je van frisse lucht en zonlicht laat je huid vitamine D opnemen. Tijdens het peddelen produceert je lichaam endorfine, wat op natuurlijke wijze ontspanning bevordert en helpt bij het verminderen van de dagelijkse stress. Dus naast dat het leuk is om te suppen, helpt het om je fijner te voelen. Ben jij opzoek naar een sup board? Maar weet je niet waar je het best op kan letten? In deze blog geven onze experts advies over het kiezen van het juiste sup board.

Het bepalen van je doel tijdens het suppen

Voordat je opzoek gaat naar een supboard is het handig om te bepalen wat het doel zal zijn. De ene persoon vindt ontspanning belangrijk en de ander wil juist erg fanatiek suppen. 
Op het moment dat je graag wil ontspannen, kun je het beste kiezen voor een breder supboard. Dit board zal je meer stabiliteit bieden en ervoor zorgen dat jij je minder hoeft te focussen. 
Maar als je snelheid belangrijk vindt, kun je het best kiezen voor een langer board. Ook als je al meer ervaring hebt is een smaller board geschikt voor jou. Dan sta je namelijk al stabieler en kun je wel wat uitdaging gebruiken.
Als je tussen veel smalle routes langs wil en korte bochtjes moet kunnen maken is een korter board geschikt. Dit board heeft meer wendbaarheid en maakt het makkelijker om te sturen.

Heb je al ervaring of ben je een beginnende supper?

Suppen is een leuke bezigheid in de zomer. Je bent lekker op het water en ook nog eens actief bezig. Als eerst is het handig om jezelf af te vragen of je een ervaren of beginnende supper bent. Op basis van deze gegevens kun je beter opzoek gaan naar een supboard. Het ene supboard is namelijk stabieler dan een andere, waardoor het makkelijker kan zijn om je evenwicht te kunnen bewaren. Als beginnende supper is het makkelijker om een breder supboard te hebben. Op het moment dat je meer uitdaging aankan, kun je kiezen voor een smaller en langer board.

Wat zijn de beste afmetingen voor mijn supboard?

Doordat er veel verschillende afmetingen bestaan van een supboard, leggen wij jou uit hoe je de afmetingen het best kunt bepalen. Je wil natuurlijk niet door de verkeerde keuze, met je kleren aan in het water belanden! 

De afmetingen van je supboard kun je bepalen op basis van je lengte en je vaardigheidsniveau. Hoe langer en breder een supboard is, hoe meer stabiliteit het board aan je geeft. Een smaller en ook korter board, maakt de wenbaarheid beter. Over het algemeen geldt dat grotere mensen en beginners het meest profiteren van een groter supboard. Terwijl kleinere mensen en gevorderden het best kunnen kiezen voor een kleiner board.

“verschillende supboarden

Heeft een supboard een gewichtslimiet?

Het volgende dat belangrijk is om op te letten is het draagvermogen van een supboard. Hierbij is het handig om eerst te kijken naar je eigen gewicht. Er wordt aangeraden om ervoor te zorgen dat je gewicht minimaal 10 a 15kg minder is dan de gewichtslimiet van de sup. 

Nog een kleine tip. Als je ook van plan bent om bagage mee te nemen op je supboard, moet je niet vergeten dit mee te berekenen. Voordat je alsnog over de gewichtslimiet van het supboard uitkomt.

Start jouw supavontuur!

Suppen biedt ontspanning, maar het is ook een fantastische workout voor je hele lichaam. Zoek je supboard uit en beleef nieuwe en onvergetelijke momenten op het water. Ben je van plan om te suppen in mooie wateren in misschien wel het buitenland? Dan is het ook leuk om dit te combineren met snorkelen. De sup boarden kun je gemakkelijk bestellen online op de webshop van Kampeerhal Roden. Daarnaast kun je natuurlijk langskomen in de winkel! Daar kunnen wij je persoonlijk advies geven! Wij wensen jou alvast veel succes en plezier met het suppen en zien je graag bij Kampeerhal Roden.

Geschreven door: Tuinexpert Niels
Relevante producten

netzp.blog.productstitle

Kleur
Brunotti Glow Supboard
  • Lichtgewicht
  • Stijlvol design
  • Opblaasbaar

Varianten van € 399,00
€ 599,99
33% korting
Brunotti Oase Supboard - Lime - 10'6
Brunotti Oase Supboard - Lime - 10'6
  • Lichtgewicht
  • Stabiel
  • Duurzaam

€ 299,00 € 449,99
Op voorraad
XQmax Sup 285
OnzeKEUZE
Kleur
XQmax Sup 285
  • Lichtgewicht
  • Duurzaam
  • Comfortabel

€ 148,99
Kleur
XQmax Xqmax Sup Aquatica
  • Haai Design
  • Stabiel Board
  • Glijdt Soepel

€ 249,00
Misschien vind je dit ook leuk

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.

Top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en de zomer

Ontdek de top 6 leukste kinderoutfits voor in het voorjaar en in de zomer!