Hoe kies je de beste regenkleding?

Wist jij dat in het ijskoude Antarctica jaarlijks de minste neerslag valt? Namelijk maar 170 millimeter neerslag per jaar. Helaas hebben wij in Nederland minder geluk, in ons kikkerlandje valt gemiddeld zo’n 873 millimeter neerslag! Maar niet getreurd, wij hebben daar de oplossing voor! In deze blog geven wij jou tips voor het kiezen van de beste regenkleding!

Waarom regenkleding?

Voordat je een regenpak koopt moet je eerst bedenken waarvoor je het regenpak nodig hebt. Fiets je in weer en wind naar je werk en wil je graag droog overkomen of haal jij je boodschappen op de fiets en ben je klaar met het nat regenen? Regenkleding beschermt je tegen de zwaarste regenbuien en voorkomt dat het water doordringt in je kleding. 


Soorten regenkleding

Nu denk je misschien, hoe weet ik wat ik nodig hebt? Er zijn verschillende soorten regenkleding voor elke weersomstandigheid. Fiets jij elke dag naar je werk, dan is een regenjas die net wat langer is ideaal, hierdoor blijft de bovenkant van je broek lekker droog. Je kent het wel, je fietst een lang stuk in windkracht 4 en voelt de wind door je jas heen gaan, niks vervelender dan dat! Let daarom bij het kopen van een regenjas op de winddichtheid, er zijn verschillende regenjassen die zelfs water- en winddicht zijn, wat wil je nog meer? 


De regenjassen van Jack Wolfskin zijn hier perfect voor. Jack Wolfskin is een groot merk in outdoor kleding, zij staan voor bescherming tegen alle weersinvloeden. Met de moderne ontwerpen ziet niemand dat jij een regenjas aan hebt. Om helemaal droog te blijven kies je een regenbroek die je over je eigen broek aantrekt. Even snel een rondje wandelen? Kies dan voor een regenponcho, deze zijn snel en makkelijk aan te trekken en bieden ook bescherming tegen de regen. Maar als je voor een droog pak wilt gaan raadt onze collega Jans (rechts op de foto) je toch een leuke en waterdicht regenjas van Jack Wolfskin aan! 


“regenkleding

Tips voor het kiezen van je regenkleding

Het kiezen van de juiste regenkleding is belangrijk om droog en comfortabel te blijven tijdens nat weer. Om je een handje te helpen heeft onze collega Polke (links op de foto) een aantal tips voor je op een rij gezet:


Materiaalkeuze

Kies regenkleding die gemaakt is van waterdicht materiaal zoals Gore-Tex, PVC of PU-gecoat nylon. Met deze materialen blijf jij altijd droog. Zorg er ook voor dat je kleding kiest waarbij de naden waterdicht zijn getapet. Tijdens een actief rondje fietsen wil je niet te warm worden. Door te kijken naar ademende eigenschappen in een regenjas of broek blijf je gegarandeerd droog. 


Pasvorm

Zorg ervoor dat regenkleding goed past en vooral niet te strak zit. Je moet lekker en comfortabel kunnen bewegen en natuurlijk de ruimte hebben om er kleding onderaan te dragen. Door taillebanden in je regenkleding kun jij de pasvorm aanpassen naar jouw eigen vorm. Het kiezen van een afneembare capuchon zorgt ervoor dat je elke keer weer een andere stijl kunt kiezen, zoals onze reis-expert Jans laat zien. 


“regenkleding_2
Ventilatie

Zoek naar regenkleding met ventilatieritsen of openingen onder de armen om de warmte en het vocht los te laten. Op zoek naar een stijlvolle en moderne regenjas? Kijk dan eens naar een regenjas van The North Face.


Gewicht

Tijdens het backpacken in de bergen kan je wel eens een regenbui verwachten, logisch dat je dan een regenjas mee wilt nemen. Er zijn verschillende lichtgewicht en makkelijk opvouwbare regenjassen voor elke situatie. 


Onderhoud

Om je regenkleding zo lang mogelijk mee te laten gaan en rekening te houden met duurzaamheid is het belangrijk om de onderhoudsinstructies te volgen. Een waterdichte jas heeft een iets specialere behandeling nodig dan je andere jas. Zo was je met Nikwax Tech Wash je waterdichte jas om ervoor te zorgen dat jij alle regenbuien kunt trotseren.  


Welke regenkleding kies jij?

Heb jij je net als onze experts Polke en Jans een keuze gemaakt voor een leuke regenjas? Bestel deze dan online via onze webshop en trotseer elke weersomstandigheid in jouw stijlvolle regenkleding! Liever eerst de verschillende modellen aan trekken en bekijken? Dat kan in onze winkel, onze collega’s staan voor je klaar om je te helpen! Ben je meer op zoek naar een nieuwe winterjas? Lees dan onze blog over het kiezen van een goede winterjas. Wij zien je graag bij Kampeerhal Roden!


“regenkleding_3
Geschreven door: Kledingspecialist Marloes
Relevante producten
Misschien vind je dit ook leuk

Hoe kies je de beste wandelbroek voor al je avonturen?

Vind jij het lastig om een wandelbroek te kiezen? In deze blog geven onze experts je tips voor het kiezen van de beste wandelbroek.

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.