De duurzame merken van Kampeerhal Roden

Kampeerhal Roden verkoopt veel duurzame merken. Denk hierbij aan VAUDE, Jack Wolfskin, The North Face en Deuter. Maar wat maakt de producten van deze merken zo duurzaam? In deze blog leggen we het aan je uit!

Natuurlijke kleuring

Misschien vraag je je wel eens af hoe een gekleurde jas duurzaam kan zijn? VAUDE gebruikt hier een nieuw milieuvriendelijk verfproces voor, genaamd Natural Dye by Archroma Earth Colours, voor het verven van haar producten. Hierbij gebruikt het merk plantaardige reststoffen, die uit de levensmiddelenindustrie komen. Denk hierbij aan rode biet of sinaasappel. Deze duurzame grondstoffen koopt VAUDE lokaal. 


“natuurlijke

Gecertificeerd biologisch katoen

Jack Wolfskin gebruikt alleen gecertificeerd biologisch katoen in haar producten. Dat betekent dat 100% afkomstig is van een gecertificeerde ecologische bron. Het merk stelt hoge eisen aan de teelt van biologisch katoen. Niet alleen Jack Wolfskin, maar ook VAUDE verbieden het gebruik van chemische meststoffen en pesticiden. Hierbij gaat VAUDE nog een stap verder door zich sinds de zomer van 2020 streng aan de GOTS-certificering te houden. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Deze certificering garandeert milieubewuste kopers een ecologisch zuivere supply chain van plantenteelt tot aan het uiteindelijke kledingstuk. GOTS controleert overigens ook streng op kinderarbeid.


“biologisch

Milieuvriendelijk impregneren

Deuter is een aantal jaar geleden begonnen met het impregneren van textiel zonder milieubelastende stoffen. Er was lange tijd geen vergelijkbaar alternatief voor deze schadelijke chemicaliën. Pas toen Greenpeace in 2012 de campagne "Ontgifting van onze kleding" lanceerde, begonnen leveranciers en de chemische industrie alternatieve, milieuvriendelijke methoden te ontwikkelen voor het impregneren van textiel. Veel outdoorbedrijven, waaronder Deuter met haar rugtassen en backpacks spelen hierop in.


Natuurlijke vezel Tencel

De natuurlijke vezel Tencel® wordt gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Het gebruikte hout heeft het Europese kwaliteitskeurmerk PEFC (Program of the Endorsement of Forest Certifications Schemes) en het internationale FSC (Forest Stewardship Council)-keurmerk. VAUDE gerbuikt Tencel omdat deze vezel zacht aanvoelt en snel vocht afvoert. Heb je een vest van VAUDE? Dan kan het zo maar eens zijn dat je koordstopper van kurk gemaakt is. Dit staat niet alleen heel casual, het onderstreept ook het natuurlijke karakter van het kledingstuk.  


“tencel

Norm voor dons

The North Face gebruikt dons en veren in outdoorkleding en slaapzakken, omdat dit materiaal zorgt voor een goede warmte-gewichtverhouding. Het merk zet hierbij het welzijn van de dieren voorop! The North Face heeft hiervoor het Responsible Down Standard (RDS) opgezet. De RDS is een onafhankelijke, vrijwillige wereldwijde norm voor een duurzame kleding- en textielindustrie. Dankzij deze norm is The North Face ervan verzekerd dat het dons niet afkomstig is van dieren die pijn hebben geleden. Het merk Deuter is ook aangesloten bij de RDS-norm. 


Green Shape

VAUDE heeft haar eigen Green Shape label. Dit label staat voor milieuvriendelijke materialen, een duurzaam ontwerp en duurzame technologieën. Maar ook een toewijding aan eerlijke werkomstandigheden en een eenvoudige onderhoud en reparatie. Dus zie je een product bij ons in de winkel met dit logo? Dan weet je dat je een milieubewuste keuze maakt. Wat zeg nou zelf, een outdoor-uitrusting mag de natuur niet onnodig belasten, toch? 

“green

S.Café® materiaal

VAUDE maakt voor sommige producten zelfs gebruik van gerecycled koffiedik. Dit materiaal is in een gepatenteerd proces omgezet om functionele kleding mee te produceren. Het materiaal is in combinatie met polyester waterdicht, sneldrogend, geur-remmend en biedt jou zelfs een natuurlijke UV-bescherming.


“safe

Welk duurzaam merk kies jij?

Wil jij ook je steentje bijdragen aan het milieu en zeker weten dat je een merk koopt die hier rekening mee houdt? Kijk dan eens in onze webshop bij het aanbod van deze merken!  Ben je op zoek naar een duurzame regenjas? Lees dan onze blog over het kiezen van de beste regenkleding. Wij zien je graag bij Kampeerhal Roden! 


Geschreven door: Kledingspecialist Marloes
Relevante producten

netzp.blog.productstitle

Kleur
Kledingmaat
Vaude Escape Light Jacket Dames
  • Waterdicht materiaal
  • Ademend comfort
  • Milieuvriendelijk

€ 114,95
Vaude Escape Light Jacket Heren
OnzeKEUZE
Kleur
Kledingmaat
Vaude Escape Light Jacket Heren
  • Waterafstotend
  • Winddicht
  • Ademend

€ 114,95
Vaude Slaapzak Sioux Syn - Baltic Sea - Right
  • Warm en comfortabel
  • Eco-vriendelijk materiaal
  • Compact op te rollen

€ 79,95
Op voorraad
Misschien vind je dit ook leuk

Hoe kies je de beste wandelbroek voor al je avonturen?

Vind jij het lastig om een wandelbroek te kiezen? In deze blog geven onze experts je tips voor het kiezen van de beste wandelbroek.

Wat is de beste campingtafel?

Als je gaat kamperen kan je eigenlijk niet zonder een tafel. Maar waar moet je om denken? Je leest het in deze blog.