Alles voor vakantie, vrije tijd en tuin
20.000 M2 winkelplezier
Dé specialist van Noord-Nederland

Vissen op 1.5 meter afstand: hoe doe je dat?

In tijden van Corona is het belangrijk om lekker te ontspannen en veel in de natuur te zijn. Vissen kan dan een fijne activiteit zijn. Maar hoe doe je dat op 1.5 meter afstand? In dit blog geven je een aantal tips om in deze tijd veilig te kunnen blijven vissen.

Vis met je eigen spullen

Vis je met iemand samen? Dan raden wij je aan om niet dezelfde spullen als je vismaat aan te raken. Het virus kan zich namelijk ook verspreiden via je handen. Neem daarom je eigen schepnet, bewaarzak of onthaakmat mee. Stel het run om run vissen dus ook even uit tot betere tijden! Zit je zonder onderlijnmateriaal of wil je je uitrusting uitbreiden met nieuw materiaal? Koop je nieuwe spullen dan vooraf bij ons in de winkel of online!

Desinfecteer je handen regelmatig

Waarschijnlijk zit je flesje zeep of desinfecterende handgel ondertussen al standaard in je jaszak, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Ook tijdens het beoefenen van je favoriete hobby is het belangrijk om regelmatig je handen te reinigen.

Houd voldoende afstand 

Onderweg naar de stek moet je afstand van elkaar houden, maar als je eenmaal bij de stek aangekomen bent geldt dat natuurlijk ook. Vis je samen met je vismaat? Zet de visstoelen dan op gepaste afstand van elkaar en slaap niet bij elkaar in de bivvy. Dat is misschien minder gezellig, maar alleen zo kunnen we veilig blijven vissen.

Vis minder lang en kies voor rustige wateren

Ben je een fanatieke visser? Beperk dan je visserij niet alleen in het aantal dagen, maar ook in het aantal uren. Geniet bijvoorbeeld een dagdeel aan de waterkant en ga daarna weer met een voldaan gevoel naar huis. Zo voorkom je onnodige risico's. Het RIVM raadt ons aan om drukte te vermijden. Zoek daarom niet de drukbeviste wateren op, maar sla je slag op plekken waar bijna niemand komt. Zo kun je ook nog eens extra genieten van de rust en de ruimte om je heen. 

Binnenkort mogen we hopelijk weer viswedstrijden organiseren. Houd daarom onze Facebookpagina goed in de gaten. Voor nu: veel vis-plezier!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen.
Ik wil graag per e-mail op de hoogte blijven van de nieuwste trends, aanbiedingen en kortingsacties van Kampeerhal Roden
  • Alles voor vakantie, vrije tijd en tuin
  • 20.000 M2 winkelplezier
  • Gratis verzending vanaf 50 euro*
  • Dé specialist van Noord-Nederland